Op woensdag 2 mei heeft Laur-Am een dagvaarding bezorgd bij bouwbedrijf Stam + De Koning Bouw B.V., de bouwer van het Stadionkwartier (‘Hartje Eindhoven’). In de dagvaarding eisen wij dat Stam + De Koning Bouw B.V. de afbouwgarantie nakomt. De bouwer is gedaagd om op 16 mei voor de rechtbank in Den Bosch te verschijnen.

Wij hebben ook twee groepsmaatschappijen van Stam + De Koning Bouw B.V. gedagvaard. Dat zijn VolkerWessels Bouw & Vastgoed Ontwikkeling Midden B.V. en VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Nederland B.V. Zij hebben verklaard in te staan voor de afbouwgarantie.

Eis
De bouwer moet het project aan ons opleveren conform de data en de kwaliteitseisen die voortvloeien uit de afbouwgarantie. Wij eisen dat de bouwer het complete project dit jaar in delen aan ons oplevert:

 • Eis: oplevering uiterlijk 31 augustus 2012 voor
  Hartje Tokio, Antwerpen, Wenen, Milaan, Londen en Hamburg
 • Eis: oplevering uiterlijk 7 september 2012 voor
  Hartje Rio, inclusief geluidsscherm en infrastructuur
 • Eis: oplevering uiterlijk 5 november 2012 voor
  Hartje Gent, Helsinki, Berlijn, Barcelona, Kaapstad, Rome, Monaco en Sydney
 • Eis: oplevering uiterlijk 23 december 2012 voor
  Hartje New York en overige projectonderdelen

Wij zien een procesgang op basis van de afbouwgarantie als de beste weg om te zorgen dat uw appartement wordt afgebouwd. Zodra we u zekerheid kunnen bieden over de opleverdatum van uw appartement krijgt u bericht van ons.

Een verwachting ten aanzien van de duur van de procesgang geven wij niet. Het bepalen van termijnen is aan de rechter en wij kunnen niet vooruitlopen op de uitkomst van de procedure.

Laur-Am heeft ervoor gekozen een bodemprocedure te voeren met een provisionele vordering. In dit incident vordert Laur-Am dat de bouwer vooruitlopend op de uitkomst van de bodemprocedure het project oplevert op genoemde data. De bouwer dient daarbij zorg te dragen voor het eigen werk én dat van directieleveranciers voor onder andere liften en gevels.

Procesgang
De dagvaarding heeft een zorgvuldige en grondige voorbereiding gevraagd. Zij bestaat uit 27 pagina’s en 21 bijlagen. Wij hebben in het belang van onze zaak onder andere het overleg tussen betrokken partijen en het verloop van de faillissementsaanvragen van Stadionkwartier BV en Heja Projectontwikkeling B.V. afgewacht.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u ons bellen of mailen. We proberen u dan zo goed mogelijk te antwoorden of te helpen. Ons makelaarsteam staat tijdens kantooruren voor u klaar, via telefoonnummer 040-851 69 99 of e-mail info@hartjeeindhoven.nl.

 

Zie ook:
Artikel ED: Bouwer Stadionkwartier voor rechter (5 mei ’12)
Artikel BNDeStem: Lauram sleept VolkerWessels voor rechter (5 mei ’12)

 

Reacties zijn gesloten.